Terug naar de startpagina

Atelier

Atelier
Mijn atelier vindt U in het plaatsje Kornhorn. Op een idyllisch plekje in het mooie coulissenlandschap van het Zuidelijk-Westerkwartier in de provincie Groningen, kom ik tot mijn creaties. Het atelier is niet zo heel groot, maar uiterst doeltreffend en professioneel ingericht.
Boven het atelier bevindt zich een winkelruimte met daarnaast een kleine, maar sfeervolle expositieruimte.Zo, midden tussen de landerijen en een natuurgebied, dringen de onderwerpen voor mijn keramische objecten zich haast aan mij op. Architectuur en landschap hebben mijn belangstelling en zijn steeds terugkerende thema's in mijn werk.

 

Mijn waarnemingen, mijn idee├źn en mijn fascinatie voor geometrische vormen en patronen komen in sterk geabstraheerde vorm tot uiting in mijn objecten. Het meest recent zijn die objecten waarbij op een abstracte wijze verbeeld wordt dat een stuk land, lucht of water als het ware met een schep uit het landschap wordt gestoken, zodat bodemlagen en het oppervlak met zijn landschappelijke elementen blootgelegd worden.

 

Het werk heeft een monumentaal karakter. Het is kleurig, gestileerd, speels en heeft een sterke grafische uitstraling. De glazuren ontwikkel ik zelf. Het werk wordt gebakken in een elektrische oven tussen de 1100° en 1200°.

 

Als professioneel beroepsbeoefenaar ben ik lid van de NVK, de Nederlandse Vakgroep Keramisten en sta ingeschreven bij het Centrum Beeldende Kunst in Groningen.